T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - YILDIRIM BEYAZIT İMAM HATİP ORTAOKULU

Tarihçe

 

YILDIRIM BEYAZIT İMAM HATİP ORTAOKULU TARİHÇESİ

1969 tarihine kadar Alt Kaynarca’da bulunan ilkokul öğrencileri, Üst Kaynarca’daki Kaynarca İlkokulunda eğitime devam ediyorlardı. O yıllarda,nüfus  bu kadar yoğun olmamasına rağmen, E-5 karayolu araç trafiği açısından kalabalıktı. Alt ve üst geçit yoktu. Öğrenciler karayolunu geçip okula gidip gelirken, ölümle sonuçlanan trafik kazaları oluyordu. Bu durum öğrenci velilerini ve çevre sakinlerini üzüntüye boğuyordu.

             Nihayet veliler, Alt Kaynarca’ya okul yaptırmak için bir dernek kurdular. Aralarından seçtikleri beş kişilik bir heyeti önce İstanbul Valiliğine daha sonra Ankara’ya , Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiler. Görüşmeler sonunda sete okul yapılması kararını alarak geri döndüler. İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, başka bir yerde monte edilmiş ve kullanılmayan iki bölümlü bir barakayı şimdiki okul binasının olduğu yere monte ettiler. Ayrıca iki odalı briket bir bina daha yapılarak, bir odası idare olmak üzere toplam  üç dershane, bütün sınıfları bulunan seksen öğrencili, ikili öğretimli, beş öğretmenli ve bir müdürü olmak üzere altı kadro ile eğitim- öğretim hizmetine başlandı. Aynı yıl sekiz derslikli, iki katlı, betonarme binanın temeli atıldı. (Eski Okul Binası) Bir yıl sonra inşaat tamamlanarak hizmete açıldı. Okul yapımı için başlatılan çalışmaların hızlı olması, geçici okul binası ve esas binanın süratli yapılması nedenleriyle başlangıçta Kaynarca Baraka Okulu adı ile anılan okulun Yıldırım İlkokulu diye adlandırılması ve teklifi düşünüldü. Verilecek ismin bir Türk Büyüğüne affedilmesi de gündeme gelince “Yıldırım Beyazıt İlkokulu” ismi teklif edildi. İlgili Makamlarca kabul edilerek resmen bu ismi almış oldu.

             27 Ekim 1969 tarihinde eğitim ve öğretim hizmetine başlayan okulun ilk Müdürü Ali ÖZDEMİR 1972 yılının şubat ayına kadar bu görevini sürdürmüş, bu tarihten sonra emekli olarak görevden ayrılmıştır. 1972 yılının Şubat ayında göreve başlayan okulun ikinci müdürü Doğan DOĞUTAN 1991 yılının 12 Ağustosuna kadar görevini sürdürmüş, okulun statüsünün değişerek ilköğretim okuluna dönüşmesi nedeniyle görevinden ayrılmıştır.

1991 yılının 12 Ağustos günü Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu müdürü olarak göreve başlayan Süleyman BADILLI 08.10.1999 yılında kadar bu görevini sürdürmüştür. 18.10.1999 tarihinden itibaren okul müdürü olarak atanan Ahmet ACAR 2010 yılına kadar  görevini sürdürdü.2010 yılından sonra okul müdürü olarak Nuri ERDİM  görev yapmıştır.

            Milli Eğitim Bakanlığının 2013 yılında 4+4+4 eğitim kanunu kabul etmesiyle Yıldırım Beyazıt ilkokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu olarak iki bölüme ayrılmıştır.  2013 ve 2014 yıllarında müdür vekilleriyle yönetilen okul 03.09.2015 tarihinde  okul müdürü olarak Metin TÜRKMENOĞLU atanmış ve görevini sürdürmektedir.

Bu gün 35 Ortaokul şubesi,  12 İmam Hatip Ortaokulu şubesi, 1 Özel Öğretin Şubesi, 5 Ana sınıfı şubesi toplam 53 şubesi bulunmaktadır.  1592 öğrencisi, 70 öğretmeni , 4 idarecisi, ile bulunduğu bölgede hızla gelişen bir okul durumundadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2017 - Güncelleme: 05.03.2017 13:06 - Görüntülenme: 2139
  Beğen | 2  kişi beğendi